Pagina 1 van 1

Probleempje met while loop

BerichtGeplaatst: 12 feb 2010 20:47
door Remi
Code: Selecteer alles
while(true){
    
$data $objImportDbs->get_and_delete();
    if(
$data == false){
        break ;
    }else{
        if(
$data['email'] != $objMatch->email($data['toegevoegd_door']) && !$objBlock->check($data['email'])){
            
$toevoeger $objAccounts->gegevens($data['toegevoegd_door']);
            
$bericht email_vrienden($toevoeger) ;
            
            
$objEmail->send($data['email'],'Wacht er een geheim bericht op je?',$bericht);
            
$i++ ;
        }
    
    }
}
 

Op het moment dat !$objBlock->check($data['email']) false is werkt het script niet meer. Het lijkt wel of dat ie zelf een break plakt. Maar dat is niet zo, want al kijk in de database wordt alles wel aangepast. Maar wat binnen de If{ } staat wordt nooit uitgevoerd.
Wat o wat doe ik fout?

Remi

Re: Probleempje met while loop

BerichtGeplaatst: 12 feb 2010 21:09
door KillerSponge
Zou je sowieso die while loop niet wat mooier opschrijven? :P

Code: Selecteer alles
while($data = $objImportDbs->get_and_delete()){
    if($data['email'] != $objMatch->email($data['toegevoegd_door']) && !$objBlock->check($data['email'])){
            $toevoeger = $objAccounts->gegevens($data['toegevoegd_door']);
            $bericht = email_vrienden($toevoeger) ;
           
            $objEmail->send($data['email'],'Wacht er een geheim bericht op je?',$bericht);
            $i++ ;
    }
}


En het enige wat ik verder kan bedenken is dat als de check methode true teruggeeft, de get_and_delete niks meer teruggeeft bij de volgende poging. Maar dat is ook maar gokwerk :P Syntactisch is alles voor zover ik kan zien goed (hoewel semantisch wat gek).

Re: Probleempje met while loop

BerichtGeplaatst: 13 feb 2010 00:08
door Remi
Het probleem lijkt in $data['email'] != $objMatch->email($data['toegevoegd_door']) te zitten. Ff kijken wat daar dan gebeurd...

Re: Probleempje met while loop

BerichtGeplaatst: 13 feb 2010 05:59
door ElbertF
Heb je error_reporting(E_ALL); bovenaan je script staan? :}

Re: Probleempje met while loop

BerichtGeplaatst: 14 feb 2010 14:22
door Remi
@elbert, dat gaf ook niks terug.

Maar om de één of andere vage reden doet hij het nu wel weer. Waar het aan lag ben ik dus nog steeds niet. Enfin, het werkt nu weer! :}

Re: Probleempje met while loop

BerichtGeplaatst: 15 feb 2010 11:59
door ElbertF
Logisch dan dat error_reporting() niks deed. :}